Bemutatkozás

A FÜVÉSZKERT FAISKOLÁT 2002-ben alapítottuk családi vállalkozásként a Kámoni Arborétum területén. Itt már az 1920-as évektől kereskedelmi faiskolát működtetett a botanikus kert alapítója dr. Saághy István.

A területen sikerült kialakítani egy barátságos, családias árudát.

2012-ben az arborétum pályázati támogatással teljesen megújult és egy korszerű fogadóépületet is kapott, amivel a bejárat új helyre került, így árudánkat is e mellé költöztettük. Itt a duplájára nőtt a kertészet területe.

Továbbra is az eddig megszokott természetközeli, családias légkörben állunk rendelkezésére, ahol a család apraja-nagyja részt vesz a munkában. A szakmai irányítást a családfő, Feiner Szabolcs kertészmérnök végzi.

Elsősorban kerti dísz- és gyümöcstermő növényekkel foglalkozunk,amit gazdag faj- és fajtaválasztékban találhat meg nálunk. Erősségünk a havasszépe (Rhododendron), amiből több száz fajta közül választhat tavaszonként. Ezek mellett tartunk egynyáriakat, dézsás növényeket, kaktuszokat, pozsgásokat.

2008 óta a Jeli arborétumban is működtetünk egy kisebb faiskolai árudát a rhododendron virágzás idején.

Szoros együttműködést alakítottunk ki mindkét arborétummal, így próbáljuk az ott található növényeket a lehető legszélesebb fajtaválasztékban tartani.